Ako sa zbaviť „gagarinov“

13.10.2016, 11:45

Ako lob by bol výstavný, jeho autor ho však myslel trochu inak. Z vysokej výšky padajúci úder, ktorý sa znesie len pár metrov od miesta odpalu. Pokiaľ máte v ruke drevo, ide o podídený drive a tiež veľkého strašiaka skúsenejších golfistov.

Na ihriskách krížom krážom mu nikto nepovie inak ako „gagarin“. Lopta letí spravidla rovno a znesie sa na fairway. Hráči tak nie sú vytočení hľadaním loptičiek v najrôznejších zákutiach, ale skôr stratou vzdialenosti.

Kde je problém? Horná hlava vašej palice zasiahne loptičku v jeho spodnej tretine pod príliš strmým uhlom. To je ten dôvod, prečo loptička vyletí hore a už nemá dostatok energie, aby letela dopredu.

Aké sú príčiny? Tou najčastejšou je nesprávne natýčkovaná loptička. Pokiaľ je vaša loptička príliš vysoko nad zemou, nie je nič jednoduchšie, ako zahrať podídený drive. Zbaviť sa ho je ale celkom hračka. Zvládnete to po pár minútach na drivingu.

Zásadné je nájsť ideálnu dĺžku týčka pre svoju loptičku. Existuje také pravidlo, ktoré hovorí, že horná hrana driveru by mala pri založení byť približne v polovici loptičky. Každému však vyhovuje niečo iné.

Pokiaľ problém nie je v dĺžke týčka, môže ním byť zhupnutie sa v kolenách. Hlava palice sa dostane nižšie pod loptičku a „gagarin“ je na svete. Tu sa musíte sústrediť na otáčanie tela a zbaviť sa vertikálneho pohybu.

Späť na blog
Scroll To Top