Ako si vybrať golfové topánky?

17.10.2016, 18:20

Na výbere golfových topánok by ste si mali dať záležať. Predsa len v nich behom jednej hry nachodíte hoci aj 7 km. A ako si teda vybrať tie pravé? U golfových topánok je najdôležitejšie, aby ste sa v nich cítili pohodlne. Zároveň vám musia poskytovať dostatočnú oporu.

Existujú topánky tradičné, atletické a bezspajkové. Tradičné golfové topánky sú vyrobené z kože, sú odolné a trvanlivé, nie sú však až tak pružné a priedušné. Z toho dôvodu dnes hráčí využívajú predovšetkým atletické topánky. Sú totiž veľmi pružné, ľahké a tiež pohodlné. Môžu byť vybavené tiež spajkami.

Pohodlie pri hre

V nových topánkach by ste mali mať rozhodne dostatok miesta pre pohyb prstov. Zároveň však musia byť pevné a pohodlné. Nemala by vám v nich noha plávať, kľudne môžu byť aj menšie než topánky klasické.

Topánky do každého počasia

Golfové topánky by mali byť odolné voči vode. Dobrou voľbou sú topánky s Gore-Texovou membránou, ktorá prepustí len vzduch a žiadnu vodu.

Spajky

Podobne ako futbalové kopačky majú aj golfové spajkové topánky hroty pripevnené k podrážke. Ich funkcia je to, že sa zaryjú do trávy a poskytujú oporu. Nevýhodou je ich pomerne rýchle opotrebenie, ale spajky sú našťastie jednoducho vymeniteľné. Alternatívou sú bez-spajkové topánky, ktoré sú veľmi ľahké, pohodlné a môžete v nich kamkoľvek aj mimo ihriska.

Späť na blog
Scroll To Top